Flytta isär

Att flytta isär är en stor förändring i livet och det finns mycket att tänka på. Här är några mer praktiska tips att tänka på när du flyttar isär med någon:

Flytta isär
Källa: Unsplash

Ändra din folkbokförda adress.

När du flyttar isär måste du ändra din folkbokförda adress hos Skatteverket. Detta kan du göra genom att logga in på Mina sidor eller skicka in en blankett som du hittar på Skatteverkets hemsida. Glöm inte att ändra din adress hos andra myndigheter och företag också, som banken och försäkringsbolaget. Vill du veta mer om detta, kolla in denna artikel.

Dela upp era gemensamma tillgångar.

Innan ni flyttar isär är det bra att bestämma er för hur ni ska dela upp era gemensamma tillgångar. Till exempel möbler och hushållsartiklar. Det kan vara en bra idé att göra en förteckning över alla saker och välja ut vem som ska få vad. Glöm inte att också överväga vem som ska behålla lägenheten eller huset om ni har det gemensamt.

Gör en överenskommelse om ekonomin.

Det är viktigt att ni har en överenskommelse om hur ni ska hantera era gemensamma skulder eller lån. Dessutom måste ni tänka på eventuella hyror eller räkningar som ni har tillsammans. Se till att ni har en överenskommelse som båda parter är nöjda med och som är rättvis.

Packa smart.

När du ska flytta isär är det viktigt att packa smart så du inte glömmer något viktigt eller tar med dig saker du inte behöver. Gör en förteckning över allt du behöver packa och se till att du har rätt packmaterial, som kartonger och tejp.

Be om hjälp om du behöver det.

Att flytta isär kan vara stressigt, så det är okej att be om hjälp om du behöver det. Du kan be vänner eller familjemedlemmar om hjälp med att packa eller flytta, eller du kan anlita en flyttfirma om du behöver det. Att få hjälp kan göra flytten lite lättare.