Ordningen du bör flytt-packa i

Ordningen man packar allt i innan flytt är en viktig faktor för att säkerställa att allt går smidigt och att ingenting glöms bort eller går sönder under transporten. Här är en steg-för-steg guide du bör använda dig av för att packa ihop allt på ett effektivt och stressfritt sätt!

Ordningen
Källa: Unsplash

Först: Packa saker som inte används ofta

Det är bäst att börja med att packa saker som du inte använder ofta. Till exempel dekorationer (eller annat som bor i förråd säsongsvis), kläder som inte passar vädret just nu och sportutrustning. Dessa saker tar upp mycket utrymme och är inte nödvändiga att ha tillgängliga under flytten. Därför är det en bra idé att få dem ur vägen så fort som möjligt.

Nästa steg: Packa saker som inte är känsliga

Nästa steg är att packa saker som inte är känsliga för skador, såsom köksredskap, böcker och kontorsmaterial. Dessa saker kan packas tätt tillsammans och kräver inte särskilt mycket skydd. Därav hamnar dessa på andra plats i pack-ordningen. 

Tredje steget: Packa saker som är känsliga

Till det tredje steget hör saker som är mer känsliga för skador. Glas, porslin och keramik bör packas näst sist eftersom det är mest känsligt under transporten. Var särskilt noga med att skydda dessa föremål med rätt emballage och försegla lådorna noga. Vill du veta mer om känsliga föremål under flytt? Klicka här.

Sist: Packa saker som du använder ofta

Det allra sista du bör packa är saker som du använder ofta. Detta kan vara dina kläder, toalettartiklar och matvaror. Dessa saker bör du ha tillgängliga under hela flytten eftersom du kommer att behöva dem, så det är viktigt att inte packa dem för tidigt och glömma bort dem. Dessutom, packar du de allra sist ligger de mest lättillgängligt. Därför kan de tas fram vid behov. 

Om du följer denna ordning när du packar allt inför din flytt, kan du vara säker på att allt går smidigt och att ingenting glöms bort eller går sönder under transporten. Så ge det tid med att planera och packa allt på rätt sätt, så att du kan börja njuta av din nya hem så fort som möjligt.