Flytta med porslin

Porslin är en viktig men känslig del av ditt hem, och det är viktigt att packa det ordentligt inför en flytt för att minimera risken för skador. Här är några tips på hur du kan packa porslinet som bäst, samt viktig information om hur porslinet kan påverkas under en flytt.

porslin
Källa: Unsplash

Hur packar man porslin bäst?

  • Börja med att rengöra allt porslin så att det inte finns några rester av mat eller dryck kvar.
  • Använd förpackningsmaterial som bubbelplast och skumgummi för att skydda porslinet. Placera en bit bubbelplast under och över varje porslinsföremål, och fyll eventuella tomrum med skumgummi för att minimera rörelse.
  • Placera allt porslin i flyttkartonger som är tillräckligt stora för att rymma föremålen utan att de rör sig för mycket. Se till att inte packa för mycket porslin i varje kartong, så att föremålen inte pressas mot varandra.
  • Märk kartongerna noga så att du vet vad som finns i varje kartong. Använd ord som “fragilt” och “porslin” för att markera att kartongerna innehåller känsliga föremål.

Går porslin ofta sönder under flytt?

Det finns ingen garanti för att porslinet inte kommer att gå sönder under en flytt, speciellt om det inte packas ordentligt. Porslin är känsligt för stötar och tryck. Därför är det är viktigt att packa det så säkert som möjligt för att minimera risken för skador. Däremot kan du minimera risken för att porslinet går sönder genom att följa de tips som ges ovan, och genom att välja en pålitlig transporttjänst.

Vilken porslinvara går lättast sönder?

Allt porslin är känsligt för stötar och tryck. Men vissa föremål är mer känsliga än andra. Tänk på att packa extra försiktigt med följande föremål:

  • Tallrikar med tunna kanter: Dessa kan gå sönder lätt om de råkar stöta mot varandra eller mot andra föremål.
  • Koppar och kannor med tunna handtag: Dessa är känsliga för tryck och kan gå sönder om de pressas för hårt mot andra föremål.
  • Glas: Glas är generellt sett känsligt för stötar och kan gå sönder lätt om det råkar stöta mot andra föremål eller om det trycks för hårt.
  • Om du vill veta mer om porslin och dess historia kan du kolla in denna hemsida.

Kan porslin spricka av värme under flytten?

Porslin är inte känsligt för värme på samma sätt som till exempel glas. Men det kan spricka om det utsätts för plötsliga temperaturförändringar. Därför är det viktigt att se till att porslinet inte utsätts för plötsliga temperaturförändringar under flytten. Om du flyttar under varma sommarmånader, kan det vara bra att packa porslinet i en kartong med luftigt förpackningsmaterial och placera den i en svalare del av transportbilen.

Slutsats:

Att flytta med porslin kan vara en utmaning, men genom att packa det ordentligt och välja en pålitlig transporttjänst kan du minimera risken för skador. Var extra försiktig med tunna och känsliga föremål. Se till att porslinet inte utsätts för plötsliga temperaturförändringar under transporten. Genom att följa dessa råd kan du få ditt porslin att flytta så säkert och smidigt som möjligt.