Så hjälper du ditt barn att anpassa sig till ett nytt hem

Flytt är en stor förändring för hela familjen, och det är inte ovanligt att barn känner stress och oro när de lämnar sitt gamla hem och sina vänner bakom sig. Men det finns saker du kan göra för att hjälpa ditt barn att anpassa sig till den nya bostaden och få dem att känna sig hemma så snabbt som möjligt.

anpassa
Källa: Unsplash

Prata med ditt barn:

Förklara varför ni flyttar och lyssna på deras frågor och oro. Ge dem möjlighet att uttrycka sina känslor och låt dem veta att det är normalt att vara oroliga vid en flytt.

Låt dem delta i planeringen:

Ge ditt barn en chans att vara med och planera den nya bostaden. Låt dem välja färger på väggarna eller välja möbler till sitt rum.

Ge dem en trygg plats:

Låt ditt barn ta med sig saker från deras gamla rum som de är kära i, som en teddybjörn eller favoritbok, för att skapa en känsla av trygghet i den nya bostaden.

Hitta nya aktiviteter:

Hjälp ditt barn att hitta nya aktiviteter i den nya bostaden, såsom sporter, musiklektioner eller scoutgrupper.

Upprätthåll kontakten med vänner:

Låt ditt barn veta att de fortfarande kan hålla kontakten med sina vänner från det gamla hemmet. Organisera träffar eller online-möten för att hålla vänskapen vid liv.

Ge det tid att anpassa sig:

Ge ditt barn tid att anpassa sig till den nya bostaden och låt dem vänja sig på egen takt. Du måste också anmäla flytten för ditt barn till skatteverket.

Ha tålamod:

Flytt kan vara jobbigt, så ha tålamod med ditt barn och ge dem stöd och uppmuntran under anpassnings-perioden.

Med lite planering och förberedelser kan du göra en flytt till en positiv upplevelse för hela familjen, inklusive dina barn. Vi är här för att hjälpa dig med din flytt och göra den så smidig och stressfri som möjligt, så att du kan fokusera på att hjälpa ditt barn att anpassa sig till sin nya